כל ההתחלות קשות..
לגייס עובד, לגרום לו להרגיש בבית, להרגיש שהוא חלק ממשהו גדול יותר זה אתגר עצום במיוחד בשנים האחרונות. חברות הייטק רבות מחזיקות במשרדים אזורי מנוחה, יצירה ומשחק, הנעים בין מתקני כדורגל שולחני לדוכני גלידה עם 22 טעמים. הכל כדי לתת לעובד חוויה, תנאים טובים, תחושת שייכות ובמידה מסוימת לטשטש את הגבול בין הבית לעבודה. אבל אם נעצור לרגע לחשוב נגלה שלא תמיד יש קשר בין הפסיליטיס המגניבים לאיכות החיבור לארגון ולמותג.
מנהלי שיווק יודעים ליישם את שפת המותג במדיות החברתיות ובפרסומים שונים אבל עיצוב משרדים ברוב המקרים, נותר כפלטפורמה שאינה מטופלת. הסיבות לכך מגוונות וחלקן תלויות בזה שרוב העסקים מושקעים בכלים שיביאו באופן ישיר לגידול הפעילות העסקית, ופחות בכלים שיווקיים פנים ארגוניים. מעבר לכך, שעיצוב אינטגראלי של חללי משרדים מחייב את מעורבותם של מספר גורמים בארגון, שלא תמיד פנויים להשתלב יחד וליצור סביבת עבודה שמשרתת ומקדמת את ערכי המותג.
חברות שיש להן דרך וסיפור ייחודיים, ספר מותג, אופי תקשורת פנים וחוץ ארגוני, חייבות לעשות את התהליך הזה בדרך אחרת
כיום ברור, עיצוב משרדים וחללי תעסוקה יכול ואף חייב להיות נגזרת של שפה וקול המותג. עיצוב פנים אינטגראלי עובד כקמפיין חוצות פנים ארגוני לכל דבר. מלבד יעילות בעבודה, האם לא נכון לשאוף גם לתחושת שייכות, גאווה וחיבור? חברות שרוצות לשדר יוקרה וחוסן כמו פירמות עורכי דין לעולם לא יראו כמו משרדי החברה של גוגל שנושמת וחיה חדשנות. ואלו לעולם לא ייראו כמו אמזון שהשלמות הלוגיסטית והתפעולית שלה מעוררת פליאה. לכן נקודת המוצא לפני עיצוב משרדים צריכה להיות היכולת להבין את הדנ"א, החזון והערכים של המותג. משם לתרגם את כל אלו לחוויית משתמש בחללים השונים.
אוקיי. החלטנו לתכנן מחדש את משרדי החברה, למי פונים?
ברוב המקרים חברות שרוצות לבצע שדרוג ושיפוץ משרדים כדי ליצור מרחב נעים ופונקציונלי יותר לעובדים, פונות לאדריכל או מעצב פנים ויחד הם עושים תכנון על הקיים, מזמינים קבלן ביצוע ומבצעים את השדרוג. אך חברות שיש להן דרך וסיפור ייחודיים, ספר מותג, אופי תקשורת פנים וחוץ ארגוני, חייבות לעשות את התהליך הזה בדרך אחרת.
איפה מתחיל תהליך עיצוב המשרדים והמיתוג מבחינה אינטגראלית?
מניסיון של למעלה מ-10 שנים מצאנו שהיוזמה יכולה להגיע ממספר מקורות ומניעים:
- מחלקת משאבי אנוש, מתוך מהלך של "מיתוג מעסיק"
- מחלקת שיווק – מתוך מהלך אסטרטגי של "מיתוג מחדש"
- מטה ההנהלה והתפעול – עקב מעבר למשרדים או צורך בשיפוץ המשרדים הקיימים
שניה לפני שהתחלנו, מה הן התועלות בעיצוב ומיתוג אינטגראלי של משרדים וחללי תעסוקה?
תכנון, מיתוג ועיצוב משרדים מחדש מביא איתו מספר תועלות או בעברית מהו ה-ROI של כל הטוב הזה?
- השגרירים החשובים ביותר לארגון הם העובדים שלו. עלויות הגיוס כיום גבוהות מאוד ואין ספק שמשרדים ברוח המותג מייצרים תחושה של בית ושליחות ואף הזדהות עם המסרים המרכזיים.
- לקוחות שמגיעים אליכם למשרד מרגישים את המוניטין ברבדים נוספים – דבר שמחזק מכירה והכרות. לדוגמא קיר שמספר את ההיסטוריה של החברה והחזון יכול ליצור חיבור חיובי, לחזק את הבטחון בבחירה ואת מערכת היחסים.
- פונקציונליות – אם כבר מכניסים למשרדים רוח חדשה, כדאי להבין לאילו צרכים קיימים וישנים צריך לתת ביטוי. זו הזדמנות פז לחשוב על הפונקציות של הארגון, הזרימה הנכונה ביניהן בבניין ולייצר תחושת התמצאות איכותית.
- אכפתיות כלפי הארגון – לעובד שנמצא בסביבת עבודה לא מתוחזקת, פחות אכפת. לאחר שהארגון משקיע בסביבת העבודה, העובדים נרתמים ואנו מקבלים פידבקים על שיפור משמעותי בשמירה על סביבת העבודה, כבוד למתקנים חדשים ועליה בתחושת הערכה לארגון. זה לא רק שדרוג ומיתוג של המשרדים אלא גם של מערכת היחסים עם העובדים שלכם.
תהליך העבודה של עיצוב ומיתוג משרדים באוניקס
בשלב הראשון אנו חוקרים, אוספים ומנתחים את החברה, החל מההיסטוריה, ספר המותג, נתונים על המוצרים והשרותים שהיא מספקת, מסרים שיווקיים מרכזיים וכל מה שקשור לדרך בה המותג בא לידי ביטוי.
שלב שני – בחינת הצרכים של החברה באמצעות תצפיות, שאלונים, פגישות חוצי ארגון על מנת להבין את הצרכים השונים של המחלקות השונות ויצירת תוכנית שהיא איחוד אינטרסים. העבודה לרוב מתקיימת מול מחלקת השיווק יחד עם משאבי אנוש, לוגיסטיקה ורכש שבלעדיהם לא ניתן לזקק את הצרכים, התקציב ולוחות הזמנים לביצוע.
שלב שלישי – שלב התכנון. יצירת מיפוי צרכים, הבנת חלוקת האזורים והפונקציות השונות. הטמעת מסרים של המותג הן ברמה הפנים ארגונית והן עבור מבקרים וקהלים שונים בצורה חווייתית ופונקציונלית כאחד.
שלב רביעי – הביצוע! המעבר בין מפרט אקסל ומצגת קריאייטיב לתקציב, הדמיות, שרטוטים, סקיצות לבחירת חומרים, אפיון פרטי נגרות, מיתוג וסטיילינג הוא דבר מרגש! זה הרגע, אם מובילים אותו בצורה מקצועית, בו כל הקצוות מתחברים בצורה אסתטית, חווייתית והכי חשוב מתוך עולם תוכן ערכי ברור.
אם גם אתם הגעת לשלב בו אתם רוצים לקדם את העיצוב מחדש של המשרדים או חללי התעסוקה של הארגון שלכם. אם אתם מחפשים גורם שיודע לנהל משלב הקריאייטיב ועד לביצוע, יודע לתרגם את ערכי המותג לחוויית משתמש אינטגראלית מלאה מאדריכלות ועד מיתוג – להעביר מסרים וליצור גאווה וחיבור מול הלקוחות שלכם, תפנו אלינו.
עד אז, אתם מוזמנים לראות מה עשינו במיתוג המשרדים של קבוצת טמבור.